tisdag 2 juni 2009

Byggnationer i skogen!

Denna vecka är det byggnationer i skogen som gäller. Vi rustar för hösten/vinters rävjakter genom att bygga nya vakställen i skogen. Klienter tycker arbete är riktigt givande där de får lära sig varför man placerar dem på vissa ställen och hur man bygger dem. Klienterna får också lära sig viktiga färdigheter som de får nytta av resten av livet t.ex. hantera skruvdragare, hammare, såg och olika sorters skruv m.m.


Här ser vi grabbarna i full gång med att bygga en ny vakkoja på ett hygge mitt i storskogen. Kojorna sätts upp vid hyggen eller andra öppna ställen för att det skall vara lätt att se räven.
Hmm ja att hantera en skruvdragare är inte alltid så lätt som man tror=)

Här ser vi hur bakstycket monteras dit!!

Nu börjar det gå riktigt fort med skruvdragaren när siktet väl är instället!!!

Den färdiga Vakkojan mitt i den vackra naturen, nu väntar bara vi och klienterna med spänning på hösten/vinters rävjakter!!!!



RÄV


INFO om Räv:

Rödräven finns i Europa, Asien, Nordafrika och Nordamerika, även i storstäder och får mellan fyra till nio ungar. Den äter möss och sork, till nytta för jordbruket, men också fasan, hare kanin, höns, husdjur och rådjurskid. Finns det dåligt med bytesdjur kan den livnära sig på daggmask, bär och jordbruksväxter.
Kännetecken:
Räven är långsmal till formen, med stora öron, spetsig nos och en lång svans. Pälsen är i allmänhet brunröd på ovansidan och vit till gråvit på undersidan. Under täckhåren finns ett lager av grå bottenull. Pälsen på benens framsidor och tassarna är svarta, liksom öronens baksidor. Mörka teckningar finns också ofta i ansiktet.
Pälsfärgen kan variera och det finns rävar i olika färgvarianter från svart eller silvergrått till brunröda med ett svart kors över ryggen. Det kan ibland förekomma inblandning från djurfarmer. Det rör sig i de fallen om nordamerikanska rävar, som är mörkare.
Räven är 100-130 cm lång från nos till svansspets och 35-40 cm hög. Honan är något mindre än hanen. När räven bär den tjockare vinterpälsen (från senhösten till senvåren) ser den betydligt större ut än under sommaren. I sommarpäls kan den i gengäld se ut att vara mer högbent.
Vikten ligger för det mesta ligger den kring 5-8 kg, men varierar med djurets kondition. Men det finns exempel på fällda rävar som vägt alltifrån 3,5 till 15 kg. I en nyligen presenterad sammanställning i en jakttidning vägde den tyngsta räven 12,4 kg.
Räven blir ungefär tio år gammal i vilt tillstånd.

Varför rävjakt:
Nästan all rävjakt i Sverige görs i viltvårdssyfte. Räven tar många småvilt och för att få en god rådjursstam krävs att rävstammen hålls i normal storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar